30 Οκτ 2010

Ποδήλατο, φύση, τέχνη κι επιχειρηματικότητα

Όντως είναι περίπου ένας αιώνας από την τελευταία μου ανάρτηση.

Όλο αυτό το διάστημα μάλλον έχω πνιγεί στις υποχρεώσεις επαγγελματικές και οικογενειακές. Για τις οικογενειακές που έχουν να κάνουν με τη "διάπλαση των παίδων" θα πρέπει να αναρτήσω φωτογραφικό υλικό κάποια μέρα για να παίρνουν κι άλλοι μπαμπάδες καμιά ιδέα.

Βιάζομαι όμως γιατί η διορία είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Η διορία να βοηθήσετε αυτούς τους καλούς ανθρώπους να γυρίσουν το ντοκυμαντέρ τους. Λίγα δολάρια αρκούν. 




Έχουμε τα εξής θέματα λοιπόν:
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Κατά πόσο επιτρέπεται η ανθρώπινη δραστηριότητα στην άγρια φύση; 
  • Ακόμα κι αν αυτή η δραστηριότητα είναι απλά το ... ποδήλατο; Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη χώρα του "οργώνω με τα SUV  να φάω τα κοψίδια" είναι απλά στη φαντασία μας.
  • Το ερώτημα στο video έχει πολύ ενδιαφέρον: "Who owns the forests? The government that takes care of them or the people who love them". Ρε τους χαζοαμερικάνους. Εμείς τα έχουμε απαντήσει αυτά προ πολλού. Οι εργολάβοι βέβαια.
  • Κι αν θέλω να γυρίσω ένα ντοκυμαντέρ με αυτό το θέμα πως θα χρηματοδοτηθώ;  Κοιτάξτε λίγο τα projects του kickstarter και θα πάθετε πλάκα. Νέοι άνθρωποι που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, η απλά να κάνουν ένα μικρό βήμα προς αυτό. Βέβαια εδώ συζητάμε 800 χρόνια για την επιχειρηματικότητα, και ακόμα άκρη δεν έχουμε βγάλει.
Άντε πάω να ρίξω 'κανα τρέξιμο  στο βουνό μπας και γλιτώσω την κατάθλιψη.




ΥΓ.
Για όσους έχουν iPhone και τους αρέσει η φωτογραφία  άλλο ένα ωραίο project. Τα παιδιά ψάχνανε 10 χιλιάρικα για να κάνουν τα καλούπια, και πήραν πάνω από 100 και βέβαια θα ξεκινήσουν την επιχείρηση τους. Τσ τσ, δεν περίμεναν το Φαστ τρακ; Μα τι άνθρωποι είναι αυτοί;