28 Αυγ 2009

1, 2, 3, 4, εεε.. 4 μήπως το ξανάπα το 4;

Review για το SportCount Chrono 100 (a summary in english at the end of the post)

Ένα πρόβλημα που ανακάλυψα όταν άρχισα να κολυμπάω σε πισίνα, είναι το πόσο εκνευριστικό είναι να μετράς στροφές. Δοκίμασα σε 5αδες σε 10δες και ό,τι άλλο μπορούσα να σκεφτώ, αλλά το να κολυμπάς και όλη την ώρα να σκέφτεσαι ένα νούμερο που όλο πάει να σου φύγει απ' το μυαλό ή προσπαθεί να αυξηθεί αυθαίρετα πρίν έρθει η ώρα του, μπορεί να σε τρελλάνει. Τουλάχιστον εμένα.
Έτσι κατέληξα να κολυμπάω με τον χρόνο. Τόσο περίπου θέλω για τα 100 μέτρα οπότε κατ' αναλογία έβγαζα την απόσταση.
Τώρα όμως που αποφάσισα να αγωνιστώ στην κολύμβηση (για το τρίαθλο πάντα) και πήρα το πράγμα στα σοβαρά (τρομάρα μου), ήθελα να ξέρω.
Σε πόσο χρόνο κάνω τα 1500 μέτρα;
Πάντως να μετρήσω μέχρι τα 30, αδύνατον!
Έτσι έψαξα και αγόρασα τό
SportCount Chrono 100 από εδώ. Το είχα σε 3 μέρες!
Είναι ένα μικρό χρονόμετρο που φοριέται στο δάκτυλο κι έτσι μπορείς να το χειριστείς με το ένα χέρι. Είναι πολύ βολικό. Σε κάθε στροφή πατάς το κουμπί και καταγράφεται η στροφή και ο χρόνος. Το συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα (το καλύτερο της σειράς) έχει μνήμη με τους χρόνους εκατό στροφών. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν προσπαθείς να βελτιώσεις την ταχύτητα σου και θέλεις τους χρόνους των στροφών. Aλλά και αν κατά λάθος ξεχάσεις να πατήσεις το κουμπί σε κάποια στροφή, απλά βλέποντας τους χρόνους το καταλαβαίνεις, και έτσι μπορείς πάντα να υπολογίσεις την σωστή συνολική απόσταση. Δεν το έχω πολύ καιρό για να μπορώ να κρίνω την αξιοπιστία του αλλά φαίνεται καλοφτιαγμένο. Επιτέλους το μυαλό μου ελευθερώθηκε.
Και τα 1500 τα κάνω σε 32':30" :) (σε 25αρα πισίνα)


A quick summary in English.
If you are tired and frustrated by counting laps in the pool SportCount will make your life easier. Very easy operation, and you don't even feel it while swimming. Go for the top of the line model which can store lap times. Very handy if you try to improve your speed. Also if you forget to press the button on a lap, you can find it out when reviewing the lap times. So you can be sure both for the distance and the time. I really like it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου