5 Σεπ 2009

Agile

Η Agile είναι μια μεθοδολογία για software development που βασίζεται στην ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, σεβόμενη βέβαια βασικές αρχές. Έρχεται σε αντίθεση με τη κλασσική μέθοδο waterfall όπου όλα πρέπει να σχεδιαστούν από πρίν και να υλοποιηθούν όπως σχεδιάστηκαν.

Κάπως έτσι είναι και με τα προγράμματα προπόνησης. Καλά και άγια αλλά αν δεν είσαι επαγγελματίας αθλητής δύσκολο να εφαρμοστούν. Στην πράξη πρέπει να είσαι αρκετά ευέλικτος και να τα προσαρμόζεις στις εκάστοτε ανάγκες της οικογενειακής και επαγγελματικής σου ζωής σεβόμενος τις βασικές αρχές. Αυτό από μόνο του βέβαια είναι μια τέχνη. Το βιβλίο Training Plans for Multisport athletes είναι από τα λίγα που έχω διαβάσει και είναι "χαλαρό". Σε εμπνέει να είσαι ευέλικτος.

Σήμερα λόγω αλλαγής του προγράμματος από την υπόλοιπη οικογένεια αναγκάστηκα να βγώ για brick στο βουνό. Μιάμιση ώρα ΜΤΒ και αμέσως 30' τρέξιμο. Το μέτρησα σαν brick έντασης. Κατεβαίνοντας το βουνό προσπάθησα να το ζορίσω και πήγαινα γρήγορα στον μεγάλο δίσκο. Δεν ήθελα να με βρει ξεκούραστο το τρέξιμο. Με το που άρχισα το τρέξιμο και βρήκα ανηφόρα τα πόδια σφίξανε λίγο. 'Αλλο πράγμα η ανηφόρα. Ευτυχώς μετά από 500 μέτρα βρήκα το ρυθμό μου.

Νιώθω λίγο σαν μαθητευόμενος μάγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου