20 Σεπ 2009

Και να θες ν' αγιάσεις...

ο διάολος δεν σ' αφήνει.

Χθες Σάββατο έκανα το τελευταίο μου brick. Μία ώρα ποδήλατο και μίση τρέξιμο. Λόγω καιρού τα έκανα στο βουνό. Σύμφωνα με τα βιβλία έλεγα να κάνω δύο ωρίτσες κούρσα σήμερα. Καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα. Το βραδάκι έφτασε το SMS. Ήταν ο παππούς.


Πάνω στην ώρα. Δεν είχα όρεξη να βγώ για κούρσα μόνος μου. Βέβαια τους τελευταίους έξι μήνες περνάω μια φάση απεξάρτησης από την κούρσα. Την τελευταία φορά είχα βγει με γκρούπ τον Φεβρουάριο. Αθλητές προπονητές παλαίμαχους, απ' όλα. Ήταν καταστροφή. Από μια μικρή βόλτα κατέληξε 110 χλμ, στο τέλος κάρφωσα και είδα κι έπαθα να γυρίσω. Είχα πια μπουχτίσει από την πολλή κούρσα. Αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να ξαναβγώ.

 Έτσι από τις 8:20 ήμουν στο ραντεβού. Εκεί ήταν δύο δρομείς με ποδήλατα για χαλαρή βόλτα. Η γνωστή ψιλοκουβεντούλα. Θα έφευγαν μόνοι γιατί ήθελαν λίγα χιλιόμετρα. Ο ένας τρέχει Σπάρταθλο σε μια βδομάδα! ΟΚ. Πίσω στους δικούς μας μικρούς στόχους.


Το γκρούπ των παλαιμάχων μαζεύτηκε. 11 ποδηλάτες. Που θα πάμε; Γαλάτιστα. 90 χλμ με μικρές ανηφόρες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω. Όσο κι αν έλεγα ότι έπρεπε να γυρίσω πίσω στα μισά, ήξερα ότι θα πήγαινα έως τέλος. Είναι και διαδρομή που μ΄αρέσει. Πάντα όταν ξεκινάει το γρούπ εντυπωσιάζομαι από το πόσο εύκολο είναι, όταν πάμε χαλαρά και είσαι και πίσω.  Τράβηξα μπρός και όσο μου αναλογούσε από Ταγαράδες έως Βασιλικά.


Στις στροφές πρίν τη Γαλάτιστα που άρχισε να ανηφορίζει, σκορποχώρι. Οι γρήγοροι φύγαν μπροστά και ο καθένας όπως μπορούσε. Είχε και αντίθετο άνεμο. Ξαναμαζευτήκαμε στην Ηλεκτρική. Η διαδρομή από την Γαλάτιστα στην Ηλεκτρική από τον παλιό δρόμο πραγματικά αξίζει. Κάνεις και κοινωνικές επαφές με τους κυνηγούς της εποχής, τα κοπάδια και τα τσοπανόσκυλα. Δύο ώρες για να πάμε. Ο γυρισμός θα ήταν ωραίος. Με τον αέρα ούριο και με το γκρούπ θα γυρνούσαμε γρήγορα.

Όντως οι δυνατοί μπροστά άρχισαν να πηγαίνουν γρήγορα. Ελαφρά κατηφορικά και με τον αέρα από πίσω, η ταχύτητα ανέβηκε. Πραγματικά είναι άλλη αίσθηση όταν πας γρήγορα. Στο άψε σβήσε φτάσαμε Βασιλικά. Πηγαίναμε μπάλα. Άρχισα να κάνω υπολογισμούς. Θα ήμασταν πίσω σε λιγότερο από μία ώρα. Ήταν και κάτι γεμιστά από την προηγούμενη στο ψυγείο που μου είχαν καρφωθεί στο μυαλό. Και πάνω που τα σκεφτόμουν όλα αυτά από μπάλα γίναμε ντόμινο. Πτώση. Μια λάθος αλλαγή και οι μισοί στον δρόμο. Ευτυχώς ήμουν πίσω και βγήκα δεξιά σε ένα πλάτωμα και δεν έπεσα. Κάποιες εκδορές, ένα σπασμένο κράνος, φτηνά τη γλυτώσαμε. Τα ποδήλατα δεν έπαθαν τίποτα. Όχι τίποτε άλλο αλλά τόσο κάρβουνο είναι πολλά χιλιάρικα. 10 λεπτά ανασυγκρότηση και πάλι πίσω. Στη Ραιδεστό άρχισε και βροχή. Και δαρμένοι και βρεγμένοι; Άμα κάτι πάει στραβά... Ευτυχώς μέχρι τη Θέρμη είχε σταματήσει.

Τρεις ώρες κι ένα τέταρτο η βόλτα. 'Οχι κι άσχημα. Σκόπευα να κάνω ένα μικρό τρέξιμο την Τρίτη κι ένα ποδήλατο την Τετάρτη. Αλλά όπως το βλέπω μόνο ένα τρέξιμο την Τετάρτη θα κάνω. Καλύτερα να είμαι ξεκούραστος την Κυριακή στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου